Colorblocking met de kleur van het jaar 2013

Pantone kleur van het jaar colorblocking
Onlangs maakte Pantone de kleur van het jaar 2013 bekend: smaragdgroen. De afgelopen 50 jaar heeft dit bedrijf kleurcoderingen gepubliceerd. Deze coderingen dienen als richtlijn voor alle betrokkenen bij een productieproces, zoals de ontwerper, textielleverancier of drukker. Wat in en uit is, bepaalt Pantone.

De uitslag heeft zich de afgelopen tijd vertaald van de drukkerij naar de catwalk. Onder andere Kenzo, Chanel, Acne en Gucci hebben de kleur ontdekt. De zomerse kleur is perfect te combineren bij een zongebruinde huid en is dus vooral te zien in de zomercollecties. Bikini’s en accessoires zijn tevens goed bruikbaar voor een finishing touch van je outfit.

Je zou denken dat jet met deze kleur niet kunt colorblocken, smaragdgroen staat immers ver van de neon variant. Wrong! De kleur ontleent zich prima voor een gewaagde outfit, maar hoe? Een paar tips:
1. Gebruik een pastelgroene kleur. Door twee kleuren groen te gebruiken krijgt je outfit iets speciaals. Wedden dat jouw smaragdgroene item eruit springt?
2. Gebruik warme kleuren. Kleuren als roze en oranje zijn goed te combineren met een koudere kleur als smaragdgroen. Voorkom dat je er te kerstig bij gaat lopen, het is verstandig om rood in dit geval achterwege te laten.
3. Draag accessoires en maak gebruik van details. Door een smaragdgroene blazer, een mooi stel pumps of een knallende statement ketting te dragen krijgt je outfit een colorblocking effect.
4. Gebruik de kleur in je make-up. Naast interieur en kleding kun je ook kleuren combineren op beautygebied. Een opvallend oogpotlood in combinatie met wat kleurrijke items zorgt voor een spectaculaire verschijning.

Wees niet bang om op te vallen, een item in de kleur van het jaar 2013, smaragdgroen, is goed te combineren. Voor zowel colorblocking als een rustige outfit, met deze kleur zit je altijd goed. Welk setje vind jij het leukst?

Pantone kleur van het jaar colorblocking

V.l.n.r: Asos (€ 129,99), Even&Odd (€ 19,95), Asos (€ 15,76), Nelly (€ 54,95)

Pantone kleur van het jaar colorblocking

V.l.n.r: Benetton (€ 34,95), Cheap Monday (€ 49,95), Asos (€ 19,70), Converse (€ 69,95)

Pantone kleur van het jaar 2013 colorblocking

V.l.n.r: Asos (€ 23,63), Minimum (€ 59,95), ONLY (€ 29,95), L’oreal Paris (€ 13,95)

Dit bericht is geplaatst in Color Blocking combineren met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *