Wat is Color Blocking?

Het zal niemand ontgaan zijn, Color Blocking is hot! De bladen staan er vol mee en wij zijn er gek van. Maar wat is Color Blocking (ook wel geschreven als Colour Blocking) nou precies?

Letterlijk gezien is Color Blocking het gebruik van blokken kleur in je outfit. Zo kun je jouw top als een blok kleur zien en het rokje of je broek eronder als een ander blok kleur. De kunst bij Color Blocking zit hem dus in het combineren van de juiste kleuren.

De oorsprong van Color Blocking zit vooral in het gebruik van felle en opvallende kleuren en dan natuurlijk het liefst meerdere knallende kleuren in één look. Blauw met roze, geel met rood of oranje met paars, noem maar op en het kan binnen deze trend.

Vandaag de dag zie je de trend zich ook doorzetten met pasteltinten, herfstige tinten en zelfs neon kleuren. Wil jij weten welke kleuren je nou het beste met elkaar kunt combineren? In het artikel ‘Kleuren combineren‘ leren we je meer over de kleurencirkel en hoe je deze kunt gebruiken. Te veel gedoe? Misschien is ColorPassport dan iets voor jou! Een iPhone app die het combineren voor jou doet!

Wij zijn fan van de Color Blocking trend en willen jou graag inspireren met de aller-leukste colorblocking looks. Neem een kijkje op ons blog en laat je inspireren!

17 reacties op Wat is Color Blocking?

 1. suzy schreef:

  Ik vind jullie site te gek, want soms durf je niet snel alle kleuren met elkaar te combineren en hier krijg je een idee van hoe het wel kan!

 2. color schreef:

  Hoi Suzy,

  Wat leuk om te horen!! Blij dat we je een beetje kunnen inspireren!

  Keep up the Color Blocking!

 3. Wendy schreef:

  Zojuist een aantal saaie, witte shirts geverfd (roze, groen en blauw)….love colour blocking!!

 4. Margreeth van Eersel schreef:

  Hèhè, dan ben ik nu eindelijk hip met de kleding die ik al jaren in kleurrijke combinaties draag. Het heeft lang geduurd eer dat Nederland kleurrijk werd, hopelijk blijft het zo want anders ben ik volgend jaar weer “uit”. Nou ja, dan maar

 5. Pingback: Een clutch of een tas? « ohmyfuckinglife ö

 6. Suzanne schreef:

  Jippie, eindelijk mag kleur! Ik draag al jaren en jaren veel felle kleuren en dat vond men wel eens een beetje to much maar nu is het dus helemaal hip. I love color!

 7. Melise schreef:

  Ik heb niet zo een gekleurde kast .
  Nu weet ik wat ik moet shoppen
  :)

 8. Daphne schreef:

  Ik vind het helemaal niks dat color blocking! Zeker als mensen het niet goed doen, het lijken net mislukte clowns! Sorry ik bepaal m’n eigen keuze wat ik aan die.

 9. Kees schreef:

  Vet relaxed. Color Blocking rules!
  Morgen is het koopavond. Ik kan bijna niet wachten!

 10. HD schreef:

  Wat een vage invulling van de term. En nu weet ik nog niet wat ‘colour-blocking’ is.

  Afgaande op deze omschrijving niets nieuws: dit deed ik al járen. Werd soms ‘eclectische kleurencombi’ genoemd. Nu dus ‘mode’ legaal.

  Gelukkig vond ik net een betere omschrijving die veel meer lijkt te zeggen waar het om gaat: meerdere blokken (vlakken) van egale kleuren.

  “Colour blocking is literally just that- wearing items of clothing that are one ‘block’ of colour each (usually solid, not printed) & together they make the perfect outfit!
  Basically, it’s about using the colour wheel effectively (first set on left):

  –First locate the colour you want, & then find the colour directly opposite it- this is the direct complimentary colour. Basically it means these two colours are meant to be what people call ‘clashing’ colours but when used correctly can be pulled off (note: this can be hard though!)
  –Your best bet is to go for colours all within the same ring- so if you go for the orange in the third ring down, the other colours which are the third ring down also fit together. (You can see examples of ‘matching’ different colours in the same band from mine & Lauren’s sets)”

  bron: http://www.polyvore.com/what_exactly_is_color-blocking/advice.show?id=277200

  • color schreef:

   Hoi! Ik snap dat je dit een vage invulling vindt, dit is ook niet meer dan een korte omschrijving. Als je verder zou kijken op de site zie je héél veel informatie over Color Blocking, zoals op deze pagina. Ik hoop je daar iets verder mee te hebben geholpen!
   Groetjes!

 11. Pingback: Nieuwe handtas? En welke trend moet ik opvolgen? | Mijn beeld van de mode

 12. Pingback: Gekleurde sokken: do’s en don’ts | Ondergoed & Sokken Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *